Alla inlägg under januari 2013

Av Hanna Boman - 23 januari 2013 22:14

YES, nu ikväll har vi startat en så kallad NYSTART av kören Surpraise! Så från och med denna veckan så ska vi ha övning varje onsdagskväll, vilket jag tror kommer kännas bra.

Ikväll var det Anna Lönnebo-Samuelsson som höll i övningen, men det kommer vara två stycken som delar på övningarna. Så det kommer vara Markus Fiedler & Anna Lönnebo-Samuelsson som är ledarna och vilket känns bra! Tidigare genom åren har vi aldrig haft övning en gång i veckan, utan mest då vi ska sjunga upp på en "vanlig" söndagsgudstjänst.

Nu denna gången var vi ju inte så värst många, men ändå tre stycken nya. Sen kommer det kanske fler till nästa vecka, vilket kommer bli så roligt känner jag nu!


/Tjingeling


Av Hanna Boman - 21 januari 2013 21:19

Minns ni att jag förra helgen hade tänkt och se "Lotta på Bråkmakargatan"? Och jag blev irriterad över att den dummade sig så jag inte kunde se den? Men igår så fick jag äntligen till det och torkade av den eftersom det var flåtiga fläckar på skivan.
Att jag inte hade tänkt på det tidigare egentligen, men nu är den ju helt okej att titta på igen...tjoho, vad glad jag är! :)

/Kram

Av Hanna Boman - 20 januari 2013 23:30

Idag klockan tio så var det ju då gudsjänst i kyrkan. En mycket fin gudstjänst som handlade om LIVETS KÄLLA, för det var temat för den här söndagens gudstjänst.

En väldigt bra predikan som handlade om livets källa. Dagens evangelietext var idag hämtad ur Johannes 4:5-26 och lyder; och kom där till en stad som hette Sykar, inte långt från den mark som Jakob gav sin son Josef. Där fanns Jakobs källa. Jesus, somvar trött efter vandringen, satte sig ner vid källan. Det var mitt på dagen. En samarisk kvinna kom för att hämta vatten. Jesus sade till henne: "Ge mig något att dricka." Lärjungarna hade nämligen gått bort till staden för att köpa mat. Samariskan sade: "Hur kan du som är jude, be mig om vatten? Jag är ju en samarisk kvinna." (Judarna vill inte ha något med samarierna att göra.) Jesus svarade henne: "Om du visste vad Gud har att ge och vem det är som säger till dig: Ge mig något att dricka, då skulle du ha bett honom, och han skulle ha gett dig levande vatten." Kvinnan sade: "Herre, du har inget att hämta upp det med och brunnen är djup. Varifrån har du då det levande vattnet? Skulle du vara större än vår fader Jakob som gav oss brunnen och själv drack ur den, liksom hans söner och hans boskap?" Jesus svarade: Den som dricker av det här vattnet blir törstig igen. Men den som dricker av det vatten jag ger honom blir aldrig mer törstig. Det vatten jag ger blir en källa till honom: "Herre, ge mig det vattnet, så att jag aldrig blir törstig och behöver gå hit efter vatten." Jesus sade: "Gå och hämta din man." Kvinnan svarade: "Jag har ingen man". Jesus sade: "Du har rätt när du säger att du inte har någon man. Fem män har du haft, och den du nu har är inte din man. Där talade du sanning." Kvinnan sade: "Herre, jag ser att du är en profet. Våra fäder har tillbett Gud på det här berget, men ni säger att platsen där man skall tillbe honom till Jerusalem." Jesus svarade: "Tro mig, kvinna, den tid kommer då det varken är på det här berget eller i Jerusalem som ni skall tillbe Fadern. Ni tillber det som ni inte känner till. Vi tillber det vi känner till, eftersom frälsningen kommer till judarna. Men den tid kommer, ja, den är redan här, då alla sanna gudstillbedjare skall tillbe Fadern i ande och sanning." Kvinnan sade: ""Jag vet att Messias kommer" (alltså den Smorde) "och när han kommer skall han låta oss veta allt." Jesus sade till henne: "Det är jag, den som talar till dig."

Sara höll i sångandet idag vilket hon gjorde mycket bra, men många bra sånger!

Sedan var det även Nattvardsgudstjänst.


Efter gudstjänsten sen var det ju som vanligt lite mingelfika med kaffe/saft/the & kaka. Och den här gången hör & häpna var jag med och serverade kaffe till alla gudstjänstbesökarna (en av dem var jag ju då, så jag var inte ensam).



Av Hanna Boman - 19 januari 2013 21:19

Jajemen, nu har jag suttit här ett tag och mixtrat med att fixa en ny design på bloggen! Jag vet inte om jag fortfarande är så värst nöjd med den, men just nu orkar jag inte sitta här längre. Det finns inte så väldans många alternativ när man är inne och kollar på de olika.

En del av dessa olika har jag ju redan haft innan genom dessa åren som bloggen varit aktiv, men jag är nöjd nu helt enkelt...så är det!

Jag har haft den senaste designen ganska så länge och nu var det dax att byta lite!



/Tjingeling

Av Hanna Boman - 17 januari 2013 22:30

Jajemen, idag är det ju torsdag igen och var har jag varit då om inte hos viktväktarna!

Dagens möte handlade om att hålla fokus på sin checklista, och att den ska ju fyllas i varje dag av det man äter och stoppar i mummen. Eeeh, det är ju något som jag ALDRIG någonsin har gjort någon gång...ja, inte en hel vecka i alla fall, utan någon dag då och då.

Jag undrar ju varför inte jag gör det, eller "kan" göra det, för visst kan jag om andra kan? Eller?

Och nu har vi visst en liten läxa till nästa vecka, men definitivt ingenting som jag vill eller tänker avslöja här och inte annars heller för den delen!

Så nu vill jag denna gången verkligen tala om vad vågen visade idag när jag ställde mig på den. För idag gick det ju riktigt bra helt enkelt, vilket jag tror att ni kan förstå när jag skriver såhär!


YES, när jag ställde mig på vågen idag då så visar den 60,4 kg och resulterar ju i -1,2 kg.

Nästan så jag vill poängtera det också att Stina frågade; "Vad har du gjort?" Vilket blev att jag svarade; "Neeej, men nu går jag hem!"

Och sen gick jag av vågen, kände mig lite halvputt!

Men när hon visade mig igen så var det ju ett minus och då blev jag ju jätteglad typ!

Hehe, med andra ord så såg jag inte riktigt vad det stod eller om jag ens fattade att det var ett rejält minus.


Så riktigt bra jobbat denna veckan Hanna!







 


  



Av Hanna Boman - 17 januari 2013 13:27

Igår när jag var nere i Café Ankaret så slog det mig en tanke på att jag hade ju tänkt eller sucktat efter en bok av Jonas Helgesson. Så tog jag mig bort till den väggen där böckerna finns. Hittade inte först, men efter mycket om och men så fanns det en kvar och den var väl tänkt till mig då...hehe!



   

Här är de böckerna jag hade innan


 

...och här är då boken som jag köpte igår


Det känns bra, för nu har jag alla hans tre böcker som han givit ut. Kan väl säga det med att jag köpte den för lite julklappspengar, och dessa var då från Mamma.




  






Av Hanna Boman - 16 januari 2013 22:29

Ojdå, det var väldigt vad jag har hunnit med mycket idag då...hehe! Men idag klockan tolv så anslöt jag mig till Pingstkyrkan och Café Ankaret.

Jag fick vänta en liten stund där utanför i foajén på Louise.

Då gick vi in och fick äta DAGENS som denna dag var: Maldivisk fiskgryta (fast det var fiskgratäng, hihi!)

Och den var riktigt god, det var längesedan som jag åt fisk nu och det är ju gott!



Sen efter vi hade ätit så drack vi en varsin kopp kaffe & en liten kaka, för det ingick ju!


TACK goa Louise för idag!

  

Av Hanna Boman - 16 januari 2013 20:25

Efter jag hade varit på seminariumet, så tog jag mitt kloka förnuft till fånga och promenerade igenom Hoglands Park. Inbillade mig väl först att det inte skulle vara uppskottat från snö, men det fungerade ju hur bra som helst en ta sig igenom där.

Med andra ord så tog jag mig till Arbetsförmedlingen och satte mig där vid en dator för att fixa till lite på mitt CV.

Lite dumt var det ju allt, för jag glömde ju att få med mig mitt kladd som jag har suttit med lite hemma innan.

Men det gick ganska så bra ändå och jag kommer ta mig tillbaka dit igen om inte imorgon så en annan dag helt enkelt...då tänker jag ta med mig min kladd i alla fall, hehe!


 

Presentation


Hej!
Jag heter Hanna och bor i centrala Karlskrona. Hoppas att ni kommer att få en trevlig läsning i min blogg, VÄLKOMNA!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards