Alla inlägg under december 2013

Av Hanna Boman - 20 december 2013 18:03

Ojojoj, idag har jag "äntligen" tagit mig ner till Arbetsförmedlingen. Eeeh, detta skulle väl jag har gjort för nån vecka sedan...men det har inte bara blivit av.

Jag fick ett brev hemskickat till mig av min handläggare som jag skulle skriva under och gå ner med. Och det har jag dock inte gjort innan, men så har jag typ inte hittat detta "förjordade" pappret och självklart inte nu heller då.

Så idag tog jag mitt "lilla" förnuft till fånga att bara gå ner där ändå för att försöka få dem till att skriva ut ett nytt papper, vilket de gjorde.

Tro inte nu alla läsare att detta var ett papper som typ A-kassan skulle ha, för då kan jag nog säga att jag skulle varit dit ner betydligt mycket tidigare...utan det var ett papper som Försäkringskassan skulle ha. Eftersom jag inte har några A-kassedagar kvar, så går jag nu då in i Jobb -och utvecklingsgarantin istället.


Och nu såhär efteråt så kan ju jag bara irritera mig på varför jag inte gjorde så tidigare, med att ta mig ner tidigare och fixat ett papper av dem att få utskrivet. Fast nu är det gjort så behöver ju inte tänka på det mer nu i alla fall!

Men ändå ett litet grrrr, kan jag väl ändå få säga va? 




 




Av Hanna Boman - 19 december 2013 21:50

Ännu en vecka till viktväktarna och den sista för i år faktiskt!

Och vad pratades det om idag då om inte ännu mera lite jul som nu då står framför oss, och väldigt nära är den ju nu med.

8 tips för en lättare jul

  1. Jag gillar skaldjur så detta har jag ofta. Vi har ofta aktiviteter inplanerade, t ex ses vi ihop med våra vänner på långpromenad juldagen eller annandagen. Jag fortsätter motionera fast det är röda dagar. /Anette
  2. Mitt tips att man i förväg planerar att spara Veckobonusen och att man motionerar. Då kan man unna sig lite extra och ändå gå ner i vikt. Eller så äter man som om man går på jämviktsprogrammet och lägger till några ProPointsvärdeför att stå stilla i vikt. Det planerar jag att göra då jag inte har så mycket kvar att gå ner. /Mattias
  3. Vi har en tradition hemma hemma på julen med olika gottebord i olika rum. Detta har jag fått lära mig att handskas med då jag inte vill ta bort det från övriga familjen.Min metod är att jag strategiskt lägger ut checklistor där godisskålar finns. I förväg räknar jag ut ProPointsvärde på allt. Så varje varje gång jag går fram till godiset så ligger där en checklista och tittar på mig. Oftast slutar det med att jag inte tar något. Och det räddar min jul. /Katarina
  4. Jag tar fram mina allra bästa julrecept och skriver ner dem i receptskaparen. Jag gör små ändringar så de passar mina mål. Man har koll på det viset. Sen pyntar vi massor och planerar för allas julens höjdpunkter. Leker  med barnen och ser till att bullar och sånt går i första hand till dem, Pepparkakor är jättebra. Viktigast är att ha fina råvaror till matlagning och att hitta vintermotivationen. /Arletta
  5. Använd assietter istället för stora tallrikar med möjlighet att fylla med för mycket mat. Ät mat som mättar bra. Ett bra tips när man är sötsugen är att äta tärnad apelsin toppad med vanljkesella och lite riven mörk cholklad, mums! Ta vara på lediga dagar i jul och ge dig ut på många och långa härliga promenader med nära och kära. /Tina
  6. Man kan göra många goda sallader på röd -och vitkål/morötter/rödlök med mera, dressing på citron, god vinäger, och en massa färska örter - passar perfekt till julskinkan! På dessertbordet sätter man fram ett stort fat med skivad frukt, papaya, mango, med mera och till det serverar man en god vaniljsås. Man ska inte hoppa över pepparkakor, knäck och andra julfavoriter utan njuta av det också i måttliga mängder! Allt handlar om rätt inställning. /Åsa
  7. Alla har med sig tomma matlådor och när julafton är slut så delar vi på julmaten så att den familj som har julen inte har julmat i överflöd som skall ätas upp innan året är slut! Godis och choklad från ViktVäktarna är bra att ha, då kan man njuta! /Cina
  8. Sätt på en kanna kaffe, låt hemmet fyllas av nybryggt kaffe. Ta fram julpyntet och gör mysigt hemma. Tänd ljus och sätt på en mysig julfilm, Skär upp ett äpple och strö över kanel. Smutta en kopp kaffe smaksatt med kardemumma för extra julstämning. Fritt ProPoints värde och smakar underbart. /Matilda

Jahaja, och vad visade den däringa vågen idag då när jag ställde mig på den då? Jag hade ju en bra taktik från förra veckan att det skulle bli en massa minus, fast det blev visst inte så som jag hade tänkt...men den stannade i alla fall på 60,8 kg och blev ju då +0,8 kg. Men jag får väl vara glad för det ändå, jag ligger ju bra på min såkallade jämvikt, fast jag är ju GULDMEDLEM.

Hm, men frågan är ju egentligen nu då eftersom detta var årets sista vägning och möte. Hur kommer det att gå nu i två veckor utan avchecning? Nja, det får väl bli att verkligen hålla koll på vad man stoppar i munnen helt klart.

Relativt okej bra jobbat denna veckan Hanna! 





    

Av Hanna Boman - 17 december 2013 21:45


Hehe, visst är den väl rolig trots allt?




Av Hanna Boman - 15 december 2013 22:37

Jamen visst, och så denna kvällen så blev det grand final av Julkonerterna. Så roligt och så bra det gick på alla sätt och vis!

Dessa julsångerna kommer att sitta i mitt huvud länge nu tror jag allt, åtminstone en...hehe! Nejmen självklart alla föratås.


 

Madlene & Jenny & Anna & Helen & Beanice


Andreas Othén 


 

Ulf Sundkvist


 




Av Hanna Boman - 14 december 2013 22:37

Nu så har vi gjort två av tre Julkonserter ikväll och så fantastiskt bra det blev (mycket bättre än genrepet igår, hehe).

Det rullade ju på bra med bägge körerna Second Voice & By Mercy och även då barnkören Joyful förstås.


Jag är bara så glad och tycker det har gått suveränt bra både i eftermiddag och ikväll då!


I pausen mellan konserterna så var det lite mat uppe i Övre salen bland annat, eftersom vi är eller var så pass många så var vi uppdelade på olika ställen.

Då blev det pastasallad som vi blivit uppdelade att göra och det satt ju inte helt fel. Gott var det absolut, sen självklart var det ju kaffa & kaka också till efterrätt!




Alltså jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, så kommer en hel del bilder istället!



 

Konfrancier:

Amanda Lundström


   

Second Voice


 

Joyful


 

Madlene & Jenny & Paula




Psst, jag ska försöka få in fler biler senare i ett annat inlägg...ska bara kolla igenom bilderna först, orkar inte riktigt nu bara... 















Av Hanna Boman - 13 december 2013 22:33

Jomen visst, ikväll har vi haft både Soundcheck & genrep till helgens tre stora Julkonserter. Med både By Mercy & Second Voice.

Och vad ska jag säga mer än att det gick riktigt bra, det flöt ju på bättre än vad man egentligen kunde tänka sig med tanke på att det är två körer som ska vara uppe på scenen i omgångar.

Sen kommer ju även barnkören Joyful att vara med också, fast var inte med nu utan kommer imorgon då det verkligen är dax.

Självklart så är ju Orkestern också med och spelar, jag glömde visst dem lite där...hehe!


/Tjingeling



Av Hanna Boman - 13 december 2013 08:40

Imorse så steg jag minsann upp före tuppen, hehe...med andra ord innan klockan sju. Fast det var ju inte sådär jättemycket innan, men i alla fall och det bara för att jag ville se Luciamorgon av lite tradition på SVT.

Ett mycket vackert luciatåg som i år kom ifrån Olaus Petri kyrka i Örebro.

Så mysigt är det att sätta sig i soffan och se det på morgonen, helt klart!



    



   


  

       








 

Av Hanna Boman - 12 december 2013 21:48

Just nu så säger jag bara en sak helt klart av glädje: YES!

Med andra ord så har jag ju varit hos viktväktarna idag eftersom det är ju torsdag. Jag blev ju riktigt glad då jag ställde mig på vågen, så nu är jag en riktig vän med den...åtminstone idag, hehe!

Men vad vågen visade talar jag ju som vanligt om i slutet, eller hur?

Denna veckans möte handlade om Det är dags att summera 2013!

En del frågor som står i Veckans Viktiga:

ÅRET SOM HAR GÅTT

  • Vad har fungerat riktigt bra?
  • Vad har fungerat mindre bra?
  • Hur har du hanterat vardagar?
  • Hur har du hanterat högtider under året?
  • Påsk?
  • Midsommar
  • Annat, t ex student, bröllop, etc?
  • Vad tror du att du kommer att minnas av det här året om 10 år?

FRAMTID

  • Skriv ner din vision för ditt liv för 2014. Vem vill du vara? Eller vem vill du inte vara?
  • Vilka dagliga rutiner ska du använda för maximal framgång?
  • Vad plockar du med dig från 2013?
  • Vad vill du lämna bakom dig och inte ta med in i 2014?

VECKOINVENTERING

  • Vad har fungeret bäst under veckan som gått?
  • Vad har fungerat mindre bra?
  • Vad behöver du lägga fokus på nästa vecka?

Jaha, och nu så kommer det här vad vågen visade då jag ställde mig på den. Jag blev ju så glad att jag nästan hoppade på vågen och mungiporna var väl nog upp till öronen!

Yes, den visade ju 60,0 kg och det resulterade ju i -0,4 kg...som tillika då är min MÅLVIKT.

Med andra ord så har jag äntligen kommit ner där igen!

Hehe, så till nästa vecka räknar jag med att ha en massa minus eftersom då gör det ju inget om det blir plus över

jul -och nyårshelgen.

Jajemen, sån taktik kommer jag ha och kommer bli spännande och se om det går...hmm!




Riktigt bra jobbat denna veckan Hanna!







   

Presentation


Hej!
Jag heter Hanna och bor i centrala Karlskrona. Hoppas att ni kommer att få en trevlig läsning i min blogg, VÄLKOMNA!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards