Direktlänk till inlägg 4 juni 2011
När jag kom hem från stan, så var det bara till att baka en KLADDKAKA som ska vara till TÅRTBUFFÉN imorgon. Jag tänkte innan jag kom hem: "Att det är väl lika bra att baka den där kakan efter man har kommit hem direkt". Så det gjore jag minsann!
Här kommer receptet:
CHOKLAD KLADDKAKA
200 g mörk blockchoklad
1 tsk bakpulver
4 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
200 g smör
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker vitt & poröst. Smält chokladen & smör. Häll över i ägg & sockerblandningen. Tillsätt vetemjöl och bakpulver.
Rör försiktigt!
Smöra & bröa en rund bakform cirka 25 cm.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12 min (nu hade jag den inne lite längre, kanske 17 min).
Servera gärna med hallon & glass.
Kakan kan med fördel göras dagen innan.
TEMADAG! Ännu en dag som bör beaktas, med tanke på att det är FRUKTENS DAG! Själv tycketr jag om frukt i allla dess former. #fruktensdag2025 ...
TEMADAG! På dagen idag så är det FÄRSKPOTATISENS DAG, som verkligen är en dag som bör beaktas. Eller hur? Åtminstone tycker jag det! Nu är inte jag den som äter färskpotatis förrän till midsommar, men sen äter jag färskpotatis hela...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 |
14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
|||
20 |
21 | 22 |
23 | 24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 | 29 | 30 | ||||||
|