Direktlänk till inlägg 9 november 2012
Fick ett litet ryck idag och bakade ett bröd, receptet fick jag för ett väldigt bra tag sedan via mail, men har aldrig fått lust till att baka det förrän nu då.
GROVBRÖD/FILMJÖLKSBRÖD
2 limpor
5 dl grahamsmjöl
2 dl vetegroddar
2 dl rågkross
2 ½ dl havrekli
2 tsk salt
5 tsk bikarbonat/10 tsk bakpulver (nu hade inte jag bikarbonat hemma, så därför bakpulver)
1 liter lättfil/filmjölk (jag hade vanlig filmjölk)
1 dl ljus sirap
Rör samman alla torra ingredienserna, häll sedan i filmjölken och sist sirapen.
Sen därefter häll smeten i två smorda avlånga formar. Ställ in dem i ugnen på nedersta falsen.
175 grader 1-1½ timme i ugnen. Lägg eventuellt ett bakplåtspapper över bröden i slutet av tiden.
Låt sedan svalna övertäckt på galler!
Brödbaket i ugnen
TEMADAG! Ännu en dag som bör beaktas, med tanke på att det är FRUKTENS DAG! Själv tycketr jag om frukt i allla dess former. #fruktensdag2025 ...
TEMADAG! På dagen idag så är det FÄRSKPOTATISENS DAG, som verkligen är en dag som bör beaktas. Eller hur? Åtminstone tycker jag det! Nu är inte jag den som äter färskpotatis förrän till midsommar, men sen äter jag färskpotatis hela...
TEMADAG! Idag så är det visst SILLENS DAG, en dag som bör beaktas. Eller? Nja, inte så mycket för mig egentligen. Är inte så förtjust i stekt sill. Inte ens att jag väljer en sillamacka på nån marknader eller så. Då finns det annat som är...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|