Direktlänk till inlägg 6 juli 2014
Nu idag så fick jag ändan ur vagnen och "äntligen" bakade dessa fantastiskt gooa Kesellascones. Om dessa sconsen har man hört talas om massvis med gånger på Viktväktarna, och nu så vet jag hur goda dem verkligen är. Yes!
Kesellascones
4 dl havregryn
1 dl rågkross
1 dl vetekross
5 tsk bakpulver
200 g Kvarg lätt 1%
2 dl yoghurt naturell 0,5%
Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt kvarg & yoghurt så det blir en ganska lös deg.
Forma till 4 runda kakor på bakplåtspappersklädd plåt. Skär ett kors i varje kaka (glömde jag och fick 5 kakor) så att det blir fyra bitar.
Grädda i ugn 250 grader ca 15 minuter.
Tips! Byt ut mannagryn till polenta, potatis, morötter, rödbetor eller äpple.
Nu så körde jag med vad som stod i receptet och bytte inte ut något, riktigt goda!
Bakas i ugnen
Färdiga att ätas
TEMADAG! Ännu en dag som bör beaktas, med tanke på att det är FRUKTENS DAG! Själv tycketr jag om frukt i allla dess former. #fruktensdag2025 ...
TEMADAG! På dagen idag så är det FÄRSKPOTATISENS DAG, som verkligen är en dag som bör beaktas. Eller hur? Åtminstone tycker jag det! Nu är inte jag den som äter färskpotatis förrän till midsommar, men sen äter jag färskpotatis hela...
TEMADAG! Idag så är det visst SILLENS DAG, en dag som bör beaktas. Eller? Nja, inte så mycket för mig egentligen. Är inte så förtjust i stekt sill. Inte ens att jag väljer en sillamacka på nån marknader eller så. Då finns det annat som är...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 | 18 | 19 | 20 |
|||
21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|