Direktlänk till inlägg 17 juni 2017
Nu tänker väl ni som läser detta, "Man har väl alltid kakao när man bakar kladdkaka!"
Och javisst har man väl det, fast inte mer än 4 msk kanske.
100 g smör
2 ½ dl socker
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 ägg
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och rör
i socker, vaniljsocker, vetemjöl, kakao, bakpulver, salt och sist äggen ett i taget.
Rör till en jämn smet.
Häll kladdkakesmeten i en smord o bröad rund form
(funkar med en hjärtformad också),
gärna med löstagbra kanter.
Grädda kladdkakan i 10-15 minuter.
Ta ut kladdkakan och låt den svalna så den stelnar.
Låt helst kladdkakan stelna i kylen i några timmar, eller över natten.
Innan serveringe kan du pudra över florsocker om du önskar.
SErvera kladdkakan kall som den är, eller med lättvispad grädde eller vaniljglass
samt gärna färska bär.
#älskaratthittarecept
#påkladdkakadärsamtligaingredienser
#blandasisammakastrull
TEMADAG! Ännu en dag som bör beaktas, med tanke på att det är FRUKTENS DAG! Själv tycketr jag om frukt i allla dess former. #fruktensdag2025 ...
TEMADAG! På dagen idag så är det FÄRSKPOTATISENS DAG, som verkligen är en dag som bör beaktas. Eller hur? Åtminstone tycker jag det! Nu är inte jag den som äter färskpotatis förrän till midsommar, men sen äter jag färskpotatis hela...
TEMADAG! Idag så är det visst SILLENS DAG, en dag som bör beaktas. Eller? Nja, inte så mycket för mig egentligen. Är inte så förtjust i stekt sill. Inte ens att jag väljer en sillamacka på nån marknader eller så. Då finns det annat som är...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | ||||||
5 |
6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|